" />
Yalın Maden
1986 yılından bu yana Türkiye’de metalik maden aramaları ve işletmeciliği yapmakta olan Tüprag, Efemçukuru Altın Madeninde 2013 yılında başladığı ‘yalın dönüşüm’ faaliyetlerini ara vermeden devam ettirmektedir. Bu oturumda Tüprag ‘YALIN MADEN’ olmanın detaylarını gerçekleştirmiş olduğu yalın uygulamalardan örnekler vererek paylaşacak.
İTÜ Kimya – Metalürji Fakültesi’nden Metalürji Mühendisi olarak 1987 yılında mezun oldu. 10 yıl Metalürji Mühendisi olarak çalıştıktan sonra 2000 yılında İSG ve Çevre konularında çalışmaya başladı.
Türkiye’nin ilk altın madeni olan Bergama’daki Ovacık Altın Madeni’nde başlayan madenlerde İSG ve Çevre kariyerine yurtdışında ve yurtiçinde altın madenlerinde devam etti. 2007-2010 yılları arasında Afrika’da Kanada’lı bir şirkete ait altın madeninde İSG ve Çevre Müdürü olarak görev yaptı ve Türkiye’ye döndükten sonra da Altın Madeni İSG ve Çevre konularında çalışmaya devam etti.
Risk Değerlendirme, Kaza-Olay Araştırma, Kriz ve Acil Durum Yönetimi ve Madenlerde Arama Kurtarma organizasyonları gibi konularda uzman olan Göksel Alpaslan halen Tüprag Efemçukuru Altın Madeninde İSG, Çevre ve Risk Müdürü olup aynı zamanda İzmir Ekonomi Üniversitesinde yarı zamanlı olarak ders vermektedir.
Aktif katılımcı limiti dolmuştur. Gözlemci olarak katılabilirsiniz.
Bu Oturum Tamamen Dolmuştur.